Idag ska vi inte dö : fångar i kriget…

1 tähti2 tähdet3 tähdet4 tähdet5 tähdet
Loading...

Det blev en mardröm som hittills inte har berättats, med flyktförsök, skottskada och olika former av tortyr. Under 46 dagar satt reportern Magnus Falkehed och fotografen Niclas Hammarström som gisslan i Syrien. Som enda utländska journalister gav de sig in i västra Syrien, mitt under brinnande krig. På vägen ut, efter en knapp vecka av strapatsrika och dramatiska reportage, blev de gripna av beväpnade män och hållna som fångar mitt i frontlinjen.

I den dagliga kampen mot hunger, kyla och krigets livsfaror sattes deras vänskap och tro på livet på hårda prov, inlåsta i en mörk källare och vaktade av krigare.

För deras familjer och barn öppnades en nattsvart avgrund: en skräckfylld värld kantad av nattliga samtal, hemliga förhandlingar och hot om snar död. Mitt i det helvetet skulle två kvinnor, Anna och Florence, hålla samman sina familjer i en vardag som inte längre fanns.

Idag skall vi inte dö är en självutlämnande bok om tvivel, kärlek och hopp, där människan tvingas hämta bränsle i det djupaste av sina hjärtan. Det är också en berättelse om hur svallvågorna av dramat kastar om livet för hela omgivningen. En bok om vanliga människor som dras ned i en overklig skuggvärld men vägrar ge upp.

”Oavbrutet intressant”/…/ ”en handbok i vad det innebär att bli traumatiserad av ett krig”  Jesper Bengtsson, DN

Kustantaja:

Kategoria:

Arvioitu toimitusaika:

Sidos:

ISBN:

Sivujen lukumäärä:

Kieli:

 

Nimeke:

Kirjailija:

Toimittaja:

Lukija:

Kääntäjä:

Julkaisupäivä:

Painos:

ISBN 10:

Sarja:

 

smakprov:

 

Norstedts Förlag  Muistelmat ja elämäkerrat, Aasia, Historia 
4-6 arkipäivää  Kovakantinen 
9789113064031  471 
ruotsi   
Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Syrien  Niclas Hammarström, Magnus Falkehed  
   
  02-03-2015 
 
   
Kyllä   

Luokka: Yleinen

Tiedot otettu sivustosta cdon.fi. Online www.cdon.fi voit ostaa tai ladata kirjan.